Werkwens

  • OVER ONS Nieuws 2
  • OVER ONS Nieuws 1

4 vragen die een topkandidaat stelt

Tijdens een interview wordt de kandidaat altijd gevraagd of deze nog vragen heeft. Veel kandidaten grijpen hier de kans om "intelligente" vragen te stellen om zo te proberen zich nog beter te profileren en indruk te maken. Het gaat hen meer om de vraag te stellen dan om het antwoord.

Als je echter werkelijk 'slim' bent, stel je hier vragen om voor jezelf beantwoord te krijgen of het bedrijf en de functie bij je past. Zie je jezelf hier ontplooien?

Hieronder vier vragen die je kan stellen om een goed beeld te krijgen van de functie en het bedrijf, én die tegelijkertijd je ambities kenbaar maken:

Wat verwacht je dat ik zal bereiken in de eerste 60 tot 90 dagen?

Een goede kandidaat wil een vliegende start. Die wil niet weken of maanden doorbrengen "om de organisatie te leren kennen." Ze wil een verschil maken - meteen.

Wat zijn de kenmerken van uw top performers?

Een goede kandidaat wil ook een topperformer worden. Elke organisatie is anders, en zo verschillen ook de belangrijkste kwaliteiten van de top performers in iedere organisatie. Bij de ene organisatie zullen de top performers langer werken. Bij een andere is wellicht hun creativiteit belangrijker dan de methodologie. Of is het aanboren van nieuwe klanten in nieuwe markten belangrijker dan het opbouwen van lange termijn relaties met klanten.

Een topkandidaat wil dit weten om 1) te achterhalen of ze in dit profiel past en 2) als ze zich erin herkent zal ze een topperformer willen worden.

Wat zijn zaken die echt resultaat leveren voor het bedrijf?

Top kandidaten willen weten wat echt een verschil maakt. Ze weten dat als ze helpen de onderneming te laten slagen, dit betekent dat ze zelf ook slagen.

Hoe is het bedrijf van plan om te gaan met ...?

Elk bedrijf staat voor een grote uitdaging: technologische veranderingen, concurrenten die de markt betreden, verschuivende economische trends ...

Een topkandidaat wil weten wat de plannen zijn van een organisatie. Hij wil een toekomst, hoopt op groei en vooruitgang en wil weten hoe het bedrijf dit denkt te realiseren. Zo kan de kandidaat voor zichzelf evalueren of hij zich in deze visie en plannen kan vinden.


Bron: Inc.com

 

 

Powered by Web Agency
 

Contact

WERK®
Eisenhowerlaan 128
2517 KM  Den Haag

Tel. 070 - 887 65 48
E-mailinfo@werkwens.nl